اتاق بازرگانی ایران

اتاق بازرگانی ایران
۵ (۲)

 

اتاق بازرگانی ایران به عنوان یک موسسه مستقل شناخته می شود که دارای حقوق کاملا جداگانه ای است. این موسسه از جمله موسسه های غیر انتفاعی است که با هدف ایجاد ارتباط میان بازرگانان، تجار و اشخاص فعال در حوزه صنایع تشکیل شده است. اتاق بازرگانی ایران هم چون بسیاری از موسسات دیگر وظایف و اختیارات از پیش تعیین شده ای را داراست که بر اساس این اختیارات، فعالیت های سازماندهی شده ای در آن به وقوع می پیوندد.

 

محمدرضا شیخ بهائی مشاور

 

در صورتی که اتاق بازرگانی بنا بر مصلحت یا شرایط موجود، تشکیبل جلسه دهد، اعضا دولت و همینطور شرکت های خصوصی در این جلسات حاضر می شوند. در بین مهم ترین وظایف اتاق بازرگانی ایران می توان به تشکیل جلسات و هماهنگی های لازم بین اعضا اشاره کرد. در صورتی که به هر علت نیاز به تصویب یک لایحه خاص وجود داشته باشد، اعضا اتاق بازرگانی ایران با همکاری سازمانی های دولتی و مجموعه های وابسته و تحت نظر دولت و شهرداری ها، اقدام به طی کردن مراحل لازم برای تصویب لایحه می نمایند.

 

اعضا اتاق بازرگانی ایران

 

اعضا اتاق بازرگانی ایران به عنوان صاحبان مشاغل در شهرها و شهرستان ها این جوامع محلی (اتاق بازرگانی) را تشکیل می دهند تا از جامعه تجاری دفاع کنند. افرادی که در مشاغل محلی (مشاغل مرتبط با تجارت یا صنعت) عضو هستند می توانند برای استخدام در اتاق بازرگانی ایران اقدام کنند. اتاق بازرگانی یک انجمن داوطلبانه از بنگاه های تجاری متعلق به تجارت و صنایع مختلف است. آنها به عنوان سخنگویان و نمایندگان یک جامعه تجاری فعالیت می کنند. قوانین اتاق بازرگانی از کشوری به کشور دیگر متفاوت است.

 

اتاق بازرگانی در ایران بیش از ۲۰ هزار عضو دارد. انتخاب ۲۰ نماینده از دولتی (از طرف دولت) و ۴۰ نماینده از بخش خصوصی، مجموعا ۶۰ نماینده برای تکمیل ظرفیت اتاق بازرگانی ضروری است. اتاق بازرگانی به عنوان یک مجمع عمومی برای بحث و گفتگو درمورد مسائل اقتصادی و تجاری برای ترسیم بهترین نقشه در جامعه جهانی تجارت تشکیل شده است. فعالیت های اعضای این مجمع بازتابی از منافع مشترک در حوزه تجارت است. کسب مقبولیت از سوی مقامات دولتی نیز به اهداف اتاق کمک خواهد کرد. ارتباط مقامات دولتی با اعضا اتاق بازرگانی به افزایش سرعت پیاده سازی ایده ها و استراتژی های اقتصادی تعریف شده در این فضا کمک می کند. امروزه اتاقهای بازرگانی تقریباً در هر کشور جهان وجود دارد.

 

تنوع در خدمات اتاق بازرگانی

 

اتاقهای بازرگانی امروزه به اندازه جوامع تجاری که نمایندگی دارند از نظر نامی متنوع هستند. کلمه “chamber” هنوز در اکثر کشورها استفاده می شود. اتاق های بازرگانی دیگر فقط اتاق های “تجارت” و “صنعت” نیستند. بلکه باید اتاق های بازرگانی را به عنوان نماینده “تولیدکنندگان”، “کارآفرینی”، “آموزش”، “حمل و نقل”، “بورس کالا”، “کشاورزی” و غیره توصیف کرد. این بستر، شرایط انعکاس نیازها و انتظارات هر یک از عنوان های یاد شده را به خوبی فراهم می کند. با این وجود ، به همان اندازه که اتاق ها متنوع شده اند و نمایانگر مقطع وسیعی از علایق و روش ها هستند، هدف مشترک آنها حمایت از شرکت های تجاری است. اتاق بازرگانی هنوز مهمترین نوع سازمان های تجاری چند بخشی در جهان اند.

 

حقوق خصوصی و حقوق عمومی اتاق های بازرگانی

 

در حالی که اتاق بازرگانی ایران براساس بافت تاریخی خود یک مجمع تکامل یافته و رشد کرده اند، دارای دو نوع حقوق اساسی هستند.
اتاق های قانون عمومی عموماً در قاره اروپا و همچنین آفریقای فرانسوی زبان و دیگر مستعمرات سابق فرانسه یافت می شوند. کشورهای دیگر مانند کره شمالی ، بوتان و همچنین اکثریت ملت های عرب تحت این مدل قرار می گیرند.

 

اتاق بازرگانی و صنایع ایران

 

اتاق بازرگانی چیست؟

 

اتاق بازرگانی انجمن یا شبکه ای از تجار است که برای ارتقا محافظت از منافع اعضای خود طراحی شده است. یک اتاق بازرگانی، که بعضاً به عنوان “هیئت تجاری” شناخته می شود، غالباً از گروهی از صاحبان مشاغل تشکیل می شود که در محدوده یک منطقه با منافع مشترک حضور دارند.

 

اما همچنین می تواند از نظر دامنه فعالیت، بسیار گسترده تا حدود بین المللی باشد. اعضا اتاق بازرگانی ایران رهبری را برای خود انتخاب خواهند کرد، نمایندگان خود را نام خواهند برد و در مورد سیاست های حمایت و تبلیغ در حوزه صنعت و تجارت بحث خواهند کرد.
اتاق بازرگانی در همه جای دنیا وجود دارد. آنها نقش مستقیمی در ایجاد قوانین یا مقررات ندارند، اگرچه ممکن است با تلاش سازمان یافته لابی خود در تأثیرگذاری بر تنظیم کنندگان و قانون گذاران موثر باشند.

 

اتاق بازرگانی چگونه کار می کند؟

 

اولین اتاق بازرگانی در سال ۱۵۹۹ در فرانسه تاسیس شد. اولین اتاق در ایالات متحده در سال ۱۷۶۸ در نیویورک آغاز به کار کرد. اتاق بازرگانی ایالات متحده در سال ۱۹۱۲ تاسیس شد و از طریق تلاش برای لابی گری در سطح ملی، مسائل مربوط به تجارت را ارتقا داد. در سطح ایالت، شهر و منطقه اتاق ها بر روی موضوعات متعددی تمرکز می کنند.

 

از جمله مزایایی که اعضا اتاق بازرگانی ایران دریافت می کنند، تخفیف هایی است که عمدتا سایر افراد از آن بی بهره اند. هم چنین حضور ویژه در فهرست اعضا خاص برای دریافت برنامه ها و خدماتی ویژه، بخش دیگری از مزایای اعضا اتاق بازرگانی است. اتاق های بازرگانی نیز در ترویج فعالیت های تجاری و نمایندگی اعضای اتاق در شهرداری های محلی نقش مهمی دارند. حداقل در سطح محلی، اعضای اتاق بازرگانی اغلب برای بحث و گفتگو تلاش می کنند و سعی می کنند سیاستی را که مربوط به تجارت و محیط اقتصادی کلی است، شکل دهند.

 

شرکت در انتخابات اتاق های بازرگانی منوط به دارا بودن کارت عضویت در این اتاق ها و هم چنین داشتن سابقه فعالیت مرتبط (سه سال) می باشد. اتاق های بازرگانی زیر مجموعه ای از اتاق بازرگانی بین المللی هستند. این اتاق با دارا بودن اهدافی بسیار ویژه (کمک به توسعه اقتصاد جهانی) الگویی برای فعالیت هر یک از اتاق های بازرگانی است. تاثیرگذاری ویژه لوایح و قوانین وضع شده در اتاق های بازرگانی بر قوانین و سیاست های تجاری، از جمله اصلی ترین دلایل اهمیت حضور اتاق بازرگانی برای رشد و شکوفایی اقتصادی و تجاری است.

اتاق بازرگانی اصفهان

اصفهان یکی از استان ‌های صنعتی کشور است که در زمینه ‌های کشاورزی، صنایع ‌دستی، صنایع گردشگری و غیره فعالیت چشم ‌گیری دارد. به همین دلیل تجار زیادی هستند که کالاهای تولید شده این استان صنعتی را به بازارهای جهانی ارسال می ‌کنند. اتاق بازرگانی اصفهان یکی از بانیان اصلی این اقدام است که با جمع ‌کردن تجار در کنار هم باعث شده است تا کوچک ‌ترین کسب‌وکارها سود خوبی از صادرات محصولات نصیبشان شود. در این مقاله قصد داریم شما را با اتاق بازرگانی در اصفهان بیشتر آشنا کنیم. پس تا پایان با ما همراه باشید.

تاریخچه اتاق بازرگانی اصفهان

شاید اولین تجربه تاریخی اصفهان در زمینه بازرگانی را بتوان در دوره سلجوقیان مشاهده کرد که با ابتکار خواجه نظام الملک این اتفاق رخ داد؛ اما برای اولین بار در سال ۱۳۱۰ اتاق تجارت اصفهان توسط حاج حسین کازرونی تأسیس گردید. همچنین اتاق صنعت توسط تعدادی از صنعتگران اصفهان در سال ۱۳۲۹ افتتاح شد و در سال ۱۳۴۹ با اتاق بازرگانی اصفهان ادغام گردید تا اتاق بازرگانی، صنایع و معادن اصفهان موجودیت پیدا کند.

اهمیت تأسیس اتاق بازرگانی اصفهان

اتاق بازرگانی اصفهان زمانی اهمیت پیدا می‌ کند که بازرگانان قصد خرید محصولات و کالاهای شهر اصفهان را دارند، اما نمی ‌دانند چه کالاهایی در این شهر صنعتی تولید می ‌شود و این کالاها در کدام بازار کشورهای جهان خواهان دارند. از طرفی اگر کسب‌وکارها نتوانند صادرات داشته باشند، درآمد کمی از بازار داخلی نصیبشان خواهد شد، زیرا در بازار داخلی رقابت زیاد بوده و هر کسب‌وکاری که نتواند رقابت کند به یک بنگاه ورشکسته تبدیل می ‌شود که هیچ ارزشی ندارد.

اتاق بازرگانی در اصفهان با گرد هم آوردن تجار علاقه ‌مند به محصولات شهر اصفهان به تجار کمک می ‌کند تا بهترین کالا در زمینه فعالیت خود را انتخاب کنند و از طرفی دیگر به کسب‌وکارهای صنایع‌ دستی و غیر کمک می‌ شود تا بتوانند به‌ راحتی محصولات خود را به بازارهای بین ‌المللی ارسال کنند. این اتفاق همچنین باعث می ‌شود چرخ اقتصاد شهر به حرکت درآمده و تمام کسب‌وکارها از رونق خاصی بهره ‌مند شوند.

مهم‌ترین خدمات الکترونیکی اتاق بازرگانی اصفهان

از مهم‌ ترین خدمات الکترونیکی این نهاد می ‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خدمات آنلاین صدور و تمدید کارت بازرگانی هوشمند

برای اینکه شما بتوانید به ‌عنوان یک تاجر فعالیت بین ‌المللی داشته باشید، حتماً باید کارت بازرگانی دریافت کنید. کارت بازرگانی این امکان را به شما می ‌دهد تا به بازارهای بین ‌المللی دسترسی داشته باشید. شما می ‌توانید با استفاده از این خدمات اتاق بازرگانی اصفهان برای تجارت در این شهر، بدون نیاز به مراجعه حضوری کارت بازرگانی دریافت کنید یا آن را تمدید کنید.
ثبت ‌نام و تمدید آنلاین زمانی اهمیت پیدا می ‌کند که شما در شهر دیگری زندگی می ‌کنید یا به علت مشغله کاری نمی ‌توانید وقت خود را برای دریافت و تمدید کارت بازرگانی صرف کنید.

  • خدمات آنلاین صدور و تمدید کارت عضویت هوشمند

یکی از خدماتی که شما می ‌توانید بدون حضور در اتاق بازرگانی در اصفهان آن را انجام دهید، دریافت و یا تمدید کارت عضویت است که باعث می ‌شود شما به‌ عنوان عضو اتاق بازرگانی اصفهان شناخته شوید. این کارت به شما کمک می ‌کند تا هر زمان نیاز به حمایت حقوقی و غیره داشتید، از شما حمایت ‌های لازم انجام شود.

  • خدمات آنلاین معرفی بازارهای جهانی و شرکت ‌های تجاری

یکی از خدمات مهم الکترونیکی که در هر نقطه از دنیا شما می ‌توانید از آن استفاده کنید آمار بازارهای بین‌ المللی است. این آمار به شما کمک می ‌کند شناخت بهتری از بازارهای کشورهای مختلف به دست آورید. این اطلاعات باعث می‌ شود تا شما کالاهای مدنظر خود را در بازارهایی ارائه دهید که بیشترین خواهان را دارند.

  • خدمات آنلاین تحلیل وضعیت بازار کشور پرتقال

کشور پرتقال یکی از کشورهای خاص برای همکاری در تجارت با استان اصفهان است و به همین دلیل در اتاق بازرگانی اصفهان توجه ویژه ‌ای به آن شده است. تجزیه ‌و تحلیل بازار کشور پرتقال برای بازرگانانی که بیشترین فعالیت تجاری را در این کشور انجام می ‌دهند، بهترین خدمت محسوب می ‌شود. این خدمت الکترونیکی در هر ساعت از شبانه ‌روز به تاجر کمک می ‌کند تا بهترین تصمیم برای انتخاب کالا را اتخاذ کرده و کالای مورد نظر را برای فروش به بازار کشور پرتقال صادر کنند.

سایر خدمات اتاق بازرگانی اصفهان

برخی از فعالیت ‌های دیگر اتاق بازرگانی اصفهان عبارت‌ اند از:

  • بخش داوری اتاق بازرگانی اصفهان

این بخش برای زمانی مورد استفاده قرار می ‌گیرد که در یک قرارداد بین دو یا چند تاجر، یک یا چند نفر از آن ‌ها بندهای قرارداد را زیر پا گذاشته باشند. اتاق بازرگانی در اصفهان با بررسی ‌های دقیق قرارداد به بازرگانان کمک می‌کند تا هرچه سریع‌ تر مشکل برطرف شده و در صورت بروز خسارت، تاجر خاطی را مجبور به پرداخت غرامت می‌ کند.

  • مشاوره تخصصی تجارت

یکی دیگر از خدمات اتاق بازرگانی اصفهان، مشاوره تخصصی است. گاهی اوقات اتفاق می ‌افتد که بازرگان برای صادرات و یا واردات کالا دچار تردید می‌شود. مشاوره تخصصی این نهاد به شما می ‌تواند کمک کند تا بهترین تصمیم را اتخاذ نمایید.

  • حل اختلاف تجار با نهادهای دولتی

این خدمت بیشتر برای زمانی به کار شما می‌آید که کالای شما در گمرک دچار مشکل شده و اداره گمرک برگه ترخیص کالای شما را امضا نمی ‌کند. در این مواقع با دخالت اتاق بازرگانی در اصفهان و انجام امور مورد نیاز، مشکل حل‌ شده و تاجر می ‌تواند کالای خود را از گمرک خارج کند.

  • دوره‌ های آموزشی نحوه صادرات و واردات

اگر برای اولین بار شخصی قصد داشته باشد کارت بازرگانی دریافت کند، قبل از دریافت کارت حتماً باید آموزش ‌های ابتدایی را ببیند تا بیشتر با مفاهیم و نحوه کار کردن در دنیای تجارت آشنا شود. اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این راستا هر چند وقت یک ‌بار دوره‌ های آموزشی بازرگانی را برگزار می ‌کند تا تجار با روش‌ های جدید صادرات و واردات و همین‌ طور قوانین مالیاتی آشنا شوند.

اتاق بازرگانی اصفهان بهترین حامی برای بازرگانان این استان محسوب می ‌شود که می ‌تواند به تجار در زمینه‌ های مختلف خدمات ویژه ارائه دهد. این نهاد با ارائه آمار واردات و صادرات به تجار کمک می ‌کند تا بهترین تصمیم را در هنگام مبادلات کالا اتخاذ نمایند. به علاوه، اتاق بازرگانی اصفهان با ارائه خدمات الکترونیکی به بازرگانان کمک می ‌کند تا در هر زمان و مکان بتوانند مدارک مورد نیاز را اخذ نمایند.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۲ میانگین: ۵]

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.