خدمات مشاوره مدیریت

مشاوره مدیریت استراتژیک و ارائه بهترین نکات مدیریت سازمانی
۵ (۹)

 

مشاوره مدیریت یک فیلد کاری و تخصص است که با ارائه راهکارهای موثر برای حل مشکلات کسب و کارها با آنها همکاری می نماید. مشاوره مدیریت به منظور پر کردن شکاف مهارت های یک کسب و کار وارد عمل می شود و به عنوان تکمیل کننده فعالیت ها مشغول به کار می شود. مشاور مدیریت کسی است که راهکارهای سازمانی به مدیران پیشنهاد می نماید. به عبارت دیگر می توان گفت مشاور مدیریت زمانی کار خود را آغاز می نماید که مشکل عمیقی در سازمان به وجود آمده باشد و مدیران را در تصمیم گیری دچار اختلال کرده باشد. 

محمدرضا شیخ بهائی مشاور

مشاوره مدیریت چیست؟

 

مشاوره مدیریت، یکی از مهم ترین ارکان برای موفقیت در کسب و کار هاست؛ فرقی نمی کند که شما در کسب و کارتان مدیر موفقی محسوب شوید یا از مدیران تازه کار باشید، وجود یک مشاور مدیریت در کنار شما، می تواند به کلید موفقیتتان تبدیل شود. مشاوره مدیریت در واقع به شما کمک می کند در محیط پویا و رقابتی امروز، بتوانید نیاز و هدف را به خوبی مشخص کرده و فعالیت های شرکت را در جهت درست هدایت نمایید. در مشاوره مدیریت ابتدا مشکل شناسایی شده و سعی در بهبود عملکرد مدیریت می شود و مزیت آن این است که مدیر را در اجرایی سازی پیشنهادها تنها نمی گذارد.

 

مشاوره مدیریت

 

مشاور مدیریت کیست؟

 

حال که با فرآیند مشاوره مدیریت آشنا شدید، باید بدانید مشاور مدیریت کیست؟ مشاور مدیریت در واقع فرد حرفه ای است که همه مسیرهایی که به موفقیت سازمانی منتهی می شود را بررسی کرده و بهترین آن را به مدیر پیشنهاد می دهد در واقع از دید یک مشاور مدیریت، بهترین مسیر، مسیری است که کارآ و بهینه باشد. مدیر هر کسب و کار به علت کمبود وقت تنها فرصت تحلیل کسب و کار خود را خواهد داشت اما یک مشاور مدیریت به علت تجربه ای که دارد می تواند به صورت وسیع تر محیط کسب و کار را با یک دید کلی نگر بررسی کرده و بهترین گزینه ها را انتخاب کند. علاوه بر تمام این موارد، گذراندن دوره آموزش مشاوره مدیریت یکی از مواردی است که مشاور را از یک مدیر تمایز می دهد؛ البته آموزش مشاوره مدیریت تنها حالت تئوری نداشته بلکه در محیط کسب و کار صورت گرفته است.

 

وظایف مشاور مدیریت

 

یک مشاور مدیریت در چه زمینه هایی می تواند شما را به عنوان مدیر یک کسب و کار راهنمایی کند؟ پاسخ این سئوال تا حد زیادی به نیاز سازمان شما بستگی دارد اما به طور کلی مشاور مدیریت شما را در زمینه کسب سود بیشتر، ترسیم استراتژی برای محصولات و خدمات سازمان، بهبود امور مربوط به نیروی انسانی و … راهنمایی می کند. فرآیند مشاوره مدیریت معمولا با بستن قرارداد با مشاور مدیریت آغاز می شود. وظیفه مدیر در کمک به فرآیند مشاوره مدیریت، دادن اطلاعات صادقانه در خصوص وضعیت فعلی شرکت است تا مشاور مدیریت بتواند به خوبی ایشان را راهنمایی کند.

 

بیشتر بخوانید: نقشه راه تحول دیجیتال

مشاور مدیریت

 

 

ویژگی های اخلاقی، تجربی و مهارتی مشاور مدیریت

 

چگونه یک مشاور مدیریت خوب را انتخاب کنید؟ یک مشاور مدیریت باید دارای سه دسته ویژگی اخلاقی، تجربی و مهارتی باشد تا بتوان او را برای یک پروژه مشاوره مدیریت انتخاب کرد.  اولین ویژگی که یک مشاور باید داشته باشد ویژگی تجربی است: از آن جایی که مشاوره مدیریت، حوزه گسترده ای را شامل می شود لازم است مشاور مدیریتی که می خواهید انتخاب کنید، در حوزه فعالیت شما تجربه عملی داشته و به خوبی با آن آشنا باشد. بنابراین بهتر است مشاور مدیریت شما، سابقه عملی یا مدیریتی داشته باشد تا پیشنهاد های مفید برای کسب و کار ارائه دهد و نه پیشنهادهایی که قابل اجرا نیست.

 

مشاور مدیریت

 

دومین ویژگی برای یک مشاور مدیریت، داشتن مهارت است. کسب و کارها معمولا برای اصلاح یا بهبود عملکرد از مشاور مدیریت کمک می گیرند بنابراین در صورتی که در فرآیند مشاوره مدیریت این دو هدف محقق نشود، می توان گفت مشاور مدیریت چندان مفید نخواهد بود. مهارت تنها به مهارت های عملی مربوط نمی شود بلکه فن بیان و نفوذ کلام از دیگر مهارت هایی است که یک مشاور مدیریت باید داشته باشد. اما سوالی که این جا پیش می آید این است که از کجا می توان از مهارت مشاور مدیریت اطمینان حاصل کرد؟ یکی از راه هایی که می توان از آن طریق مشاور مدیریت حرفه ای را انتخاب کرد، بررسی پیشینه و سابقه کاری مشاور مدیریت است. با یک سرچ ساده می توانید پروژه های قبلی مشاوره مدیریت فرد مورد نظرتان را بررسی کرده و بهترین انتخاب را داشته باشید. یک مشاور، در دوره آموزش مشاوره مدیریت، تمام فنونی که برای تبدیل شدن به یک مشاور حرفه ای لازم است را می آموزد.

 

خدمات مشاوره مدیریت

 

سومین دسته از ویژگی های یک مشاور مدیریت، ویژگی های اخلاقی است. شاید با شنیدن ویژگی های اخلاقی، اخلاق مداری و ویژگی هایی از این دست در ذهن شما تداعی شود، البته چندان هم بی راهه نیست اما ویژگی های اخلاقی به اخلاق مداری ختم نمی شود. یک مشاور مدیریت به علت این که اطلاعات سازمان در روند مشاوره مدیریت در اختیار او قرار می گیرد باید امین اطلاعات شرکت بوده و حتی در زمان پایان قرار داد آن ها را به رقبا انتقال ندهد.

 

ویژگی دیگر، که باعث می شود یک مشاور مدیریت انتخاب خوبی محسوب شود، انرژی مثبت است؛ بی شک ادامه کار با مشاوری که بد بین بوده و نقاط قوت کسب و کار را نمی بیند کاری خسته کننده و بیهوده است. خلاقیت ویژگی اخلاقی دیگری است که به بهبود روند مشاوره مدیریت کمک می کند. زمانی که ذهن مشاور مدیریت نتواند آزادانه راه حل های مختلف را ترسیم کند، قطعا جلسات مشاوره مدیریت بیهوده خواهد بود پس یک مشاور مدیریت خوب مشاوری است که ذهن خلاق و جسوری داشته باشد. ویزژگی های اخلاقی، ویژگی های اکتسابی بوده که در دوره آموزش مشاوره مدیریت به فرد آموزش داده نمی شود بلکه به مرور و با تمرین خود فرد به دست می آید.

 

اهمیت مشاور مدیریت در سازمان

 

اهمیت حضور مشاور مدیریت در سازمان ها

 

چرا باید از یک مشاور مدیریت در سازمان بهره بگیریم؟ بی شک یکی از عواملی که باعث شکست سازمان ها می شود، دیدگاه تک بعدی مدیریت سازمان است به این معنا که مدیر یک سازمان فقط از زاویه دید خود به مشکلات و محیط رقابتی کسب و کار نگریسته و در نتیجه تقریبا هیچ گاه نمی تواند به راه حلی که سازمان را نجات بدهد، برسند. اما مشاور مدیریت، با تجربه مدیریتی در شرکت های مختلف و در تجربه جایگاه مشاور مدیریت در سازمان ها و محیط کسب و کار، می تواند به خوبی صنعت و محیط کسب و کار را آنالیز کرده و بهترین راه کار ها را برای حل مشکلات سازمانی و بهبود عملکرد مدیریت ارائه دهد.

 

موفقیت مشاور مدیریت

 

نقش مشاور مدیریت در موفقیت کسب و کارها

 

شاید تصور عموم افراد بر این باشد که در فرآیند مشاوره مدیریت، مشاور تنها راه را نشان داده و در اجرای مسیر موفقیت سازمان یا شرکت را تنها می گذارد در حالی که چنین نیست. مشاور مدیریت در تمام مراحل اجرایی در کنار مدیریت حضور داشته و نقش یک راهنما را ایفا می کند تا سازمان به موفقیت برسد البته این بدان معنا نیست که مشاور مدیریت فرآیند های سازمانی را اجرا می کند بلکه یعنی مشاوره مدیریت زمانی که مدیر سازمان به بن بست رسیده، یا راه خراب کردن دیوار رو به رو را به مدیر آموزش می دهد یا بهترین آدرس را برای رسیدن به موفقیت به دست مدیر می دهد و خودش کنار مدیر حرکت می کند تا در صورت لزوم او را راهنمایی کند.

 

مشاور مدیریت در اصفهان

 

چگونه یک مشاور مدیریت حرفه ای شویم؟

 

بسیاری از فارغ التحصیلان مدیریت به مشاوره مدیریت به عنوان یک شغل جذاب نگاه می کنند و آرزوی ورود به آن را دارند. اما مشاور مدیریت شدن به این سادگی نیست و نیازمند کسب تجربه است. برای ورود به مشاوره مدیریت ابتدا باید بدانید که خدمات مشاوره در سه سطح قابل ارائه است؛ سطح اول مشاورانی هستند که در واقع کارمند شرکت محسوب شده و همیشه در کنار مدیر قرار دارند و حوزه تخصصی مشخصی را پیگیری می کنند به عنوان مثال مشاوران مالی شرکت، یکی از زیر مجموعه های مشاوره مدیریت شرکت محسوب می شوند.

 

در دسته بعدی مشاورانی قرار دارند که به طراحی سیستم های لازم الاجرا در سازمان می پردازند. در سطح سوم مشاورینی قرار دارند که با بالاترین سطح مدیریت یعنی مدیر عامل و اعضا هیئت مدیره در ارتباط هستند که تسلط کامل علمی و تجربی به علم مدیریت داشته و از آن برای راهنمایی مدیر شرکت و سازمان بهره می گیرد.

 

بنابراین همان طور که مشاهده کردید، ورود به عرصه مشاور مدیریت چندان آسان نیست بلکه پیشنهاد می شود در ابتدا فرد در پی کسب تجربه مدیریت در سازمان های مختلف باشد تا مسائل و دغدغه های مدیریتی برای او ملموس شود و سپس با یادگیری از مشاورین مدیریت وارد این عرصه شوند. البته صرف ورود به امر مشاوره کفایت نمی کند بلکه یک مشاور مدیریت خوب اطلاعات خود را در محیط کسب و کار پویا، به روز نگه می دارد.

 

شرکت مشاوره مدیریت

 

شرکت مشاوره مدیریت چیست؟

 

یک شرکت مشاوره مدیریت در زمینه بازاریابی، منابع انسانی، برندینگ، فروش حرفه ای، مشاوره مدیریت استراتژیک، صادرات و واردات و مشاور خلاقیت و … خدمات رسانی کرده و شما را راهنمایی می کند.

 

خدمات مشاوره مدیریت

از یک شرکت خدمات مشاوره مدیریت چه انتظاراتی دارید؟ چرا باید به شرکت های خدمات مشاوره مدیریت مراجعه می کنید؟ این شرکت ها چه کمکی به کسب و کار شما می کند؟ تمام این سوالات، سوالاتی است که مدیران زمانی که نام مشاوره مدیریت را می شنوند می پرسند. برخی از مدیران تصور می کنند هزینه مشاوره مدیریت از بودجه سازمان کم کرده و مانع از آن می شود که به کارهای اساسی بپردازند در حالی که این هزینه بیشتر شبیه به یک سرمایه گذاری ارزشمند است.

 

جلسه مشاوره مدیریت

 

مشتریان خدمات مشاوره مدیریت معمولا مدیرانی هستند که به اهمیت حضور مشاور مدیریت پی برده اند و نتایج مثبت آن را در پیشرفت کسب و کارشان، سود آوری سازمان، فروش بیشتر و جلب مشتریان بیشتر به سازمان دیده اند.

 

چه مشاور مدیریتی برای کسب و کار شما مناسب است؟

 

  • مشاور مدیریت باید هوشمند باشد

یک مشاور مدیریت در چه زمینه هایی باید بتواند کسب و کار را راهنمایی کند؟ یک مشاور مدیریت علاوه بر تحصیلات لازم در زمینه مدیریت باید فرد هوشمندی باشد تا در تلاطم بازار امروز، فرصت ها و تهدید ها را به خوبی شناسایی کرده و از آن ها در جهت تقویت نقاط قوت شرکت و کم کردن نقاط ضعف شرکت استفاده کند. حوزه های مشاوره مدیریت شامل موارد مختلفی مانند بخش بازرگانی، منابع انسانی، استراتژی های شرکت و … می شود اما شما می توانید برای جلوگیری از هزینه های ناشی از ضرر در آینده، از پکیج کامل این خدمات مشاوره مدیریت استفاده کنید.

 

هزینه مشاوره مدیریت

 

  • باید بتواند مسائل را از یکدیگر تمیز دهد

در یک مرکز خدمات مشاوره مدیریت، افراد متخصصی هستند که با شرکت ها و کسب و کارهای مختلفی سر و کار دارند بنابراین یکی از لازمه های مشاوره مدیریت، جدا سازی ذهنی مسائل و مشکلات شرکت های مختلف از یکدیگر است زیرا ممکن است به صورت نا خودآگاه مسائل شرکت ها در نظر مشاور مدیریت یکسان به نظر برسد در حالی که قطعا به علت شرایط خاص هر کسب و کاری راه حل های مختلفی را می طلبد.

 

  • دارای تفکر استراتژیک باشد

یکی از نکات مهمی که در انتخاب مشاور مدیریت برای شرکت لازم است به آن توجه داشته باشید، داشتن تفکر استراتژیک مشاور مدیریت است. تفکر استراتژیک در مشاور مدیریت این دید را ایجاد می کند که برای آن که به هدف های سازمانی برسیم، چه مواردی را باید مد نظر داشته باشیم.

 

 

خدمات مشاوره مدیریت

 

شرح خدمات مشاوره مدیریت

 

به طور کلی شرح این خدمات در سه حوزه اصلی تقسیم بندی می شود که هر کدام دارای زیر مجموعه های خاص خود هستند.

  • استراتژی ها (داخلی و خارجی)
  • عملکرد
  • اجرا

لازم به ذکر است که پیش از انتخاب شرکت مشاوره مدیریت، حتما در مورد رزومه شرکت تحقیقات لازم را به عمل آورده و سوابق اجرایی آن را بررسی کنید.

 

زمینه های خدمات مشاوره مدیریت

 

بسته به این که شما در چه زمینه ای نیاز به راهنمایی و مشاوره داشته باشید حوزه خدمات مشاوره مدیریت شما تعیین می شود. برای آن که مشاوره مدیریت خودتان را به خوبی انتخاب کنید بهتر است ابتدا نیازمندی سازمان را مشخص کنید.

 

استراتژی های مشاور مدیریت

 

شرایط شغلی مشاوره مدیریت چیست؟

 

همه مشاغل از دور دارای جذابیت هایی است که معمولا تحصیل کرده های دانشگاهی را به سمت خود می کشاند اما قطعا همه آن ها با سختی های خاص خود همراه هستند. اگر شما هم علاقمند به شغل مشاوره مدیریت هستید باید بدانید این کار با سختی های خاص خود مواجه است. یکی از سختی های کار مشاوره مدیریت، گذراندن تایم زیادی خارج از محل کار و در دفاتر مشتریان است. معمولا برای آن که وضعیت کسب و کار بررسی شود نیاز به جلسات متعدد با مدیران است که این جلسات بیشتر اوقات در دفتر کار مدیر برگزار می شود. البته این شغل دارای مزایایی نیز هست که از آن جمله می توان به محیط کاری به دور از استرس اشاره کرد.

 

مهم ترین ویژگی هایی که برای علاقمندان به شغل مشاوره مدیریتی لازم است…

 

  • قدرت تجزیه و تحلیل مسائل

اگر شما در مواجه با مسائل مختلف قدرت و توان فکر کردن و تحلیل موقعیت خود را از دست می دهید این مسئله می تواند زنگ خطری برای شما محسوب شود که برای کار مشاوره مدیریت مناسب نیستید. برای سنجیدن این مهارت در وجود خودتان می توانید از کتاب های حل مسائل مدیریتی (مطالعه موردی) استفاده کنید.

 

  • روابط عمومی بالا

هیچ مدیری دوست ندارد با مشاور مدیریت عبوس رو به رو باشد که صرفا جهت رفع تکلیف با مدیر ارتباط برقرار کند بنابراین سعی کنید مهارت روابط عمومی را در خودتان تقویت کنید.

 

بهترین مشاور مدیریت

 

  • گرفتن بهترین تصمیم در موقعیت های بحرانی

همیشه در کار مشاوره مدیریت، موقعیت هایی پیش می آید که نیازمند تصمیم گیری سریع و کارآمد است و یک مشاور باید بتواند در این موقعیت بهترین خدمات را ارائه دهد تا کسب و کار را از بحران نجات دهد.

 

  • اعتماد به نفس

شاید باورش برای شما سخت باشد اما اعتماد به نفس یکی از رموز موفقیت در ارائه خدمات محسوب می شود. منظورمان از اعتماد به نفس غرور کاذب نیست بلکه به عنوان یک مشاور مدیریت شما باید بتوانید از راهکار هایی که ارائه می دهید دفاع کرده و دلایل محکمی برای آن داشته باشید. فراموش نکنید که مدیری که از شما مشاوره می گیرد دارای تجربیات بسیاری در بازار کار بوده و فقط با دلایل قانع کننده راضی می شود.

 

مشاوره مدیریت در ایران

 

جایگاه فعلی مشاوره مدیریت در ایران

 

در حال حاضر بیش از ۷۰۰ شرکت مشاوره مدیریت در این مشغول فعالیت هستند که فقط ۱۵ درصد آنها گردش مالی بیش از یک میلیارد تومان در سال داشته اند. ۷۰ درصد از این شرکت ها نیز تنها با ۲ نفر نیروی انسانی پشتیبانی می شوند. شرکت های مشاوره مدیریت در ایران در سه حوزه استراتژی و فرایند، منابع انسانی و بازاریابی فعالیت دارند. مشاوره یک روش کاملا فرآیند محور است که در سال های گذشته توسط شرکت های بزرگ بین المللی توسعه یافته و آموزش داده شده است. 

 

آینده مشاوره مدیریت در ایران

 

آمار نشان می دهد بزرگترین رشد صنعت مشاوره در سال های اخیر به وقوع پیوسته است و به هنگام وقوع بحران ها و رکود اقتصادی استفاده از مشاور مدیریت پیشرفت چشمگیری داشته است.  معمولا مدیران ارشد سازمانی نمی دانند چگونه نیاز سازمان شان را به مشاور اعلام کنند. بسیار اتفاق افتاده است که به دلیل عدم توافق و درک مشترک روی موضوعات و مفاهیم پروژه، مشاور مدیریت دچار مشکل شده و کارفرما در میانه راه به این نتیجه رسیده است که نتایج چروژه نمی تواند جوابگوی مشکل وی باشد. همچنین مدیران سازمان ها تمایل دارند در جایی هزینه کنند که خروجی مملوس و قطعی به دست آنها برسد.

 

شرکت های مشاوره مدیریت

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۹ میانگین: ۵]

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.